Gerda Skovmand Madsen ID: 408
 
Noter

Aktiv bl.a. indenfor Adoption og Samfund - GSM har bl.a. fået udgivet en bog om adoption ("Adoptiv-liv" ISBN 87-00-38024-5) og skrevet et utal af artikler. Har været lokal formand for Røde Kors afdelingen i Brande.

Gerda fortæller: Jeg blev døbt den 23 marts 1930 af pastor Eller i soveværelset på Søndermarken i et vaskefad. Mor blev syg efter fødslen og hospitalsindlagt til december 1930, hvor far hentede hende. Moster Karen opgav sin læreruddannelse på Elbæk seminarium for at passe mig. Hun var forlovet med morbror Niels, så det var ikke nødvendigt, at hun fik sin uddannelse. Det var Morfar der arrangerede det , det har sikkert været en ansvarsfølelse overfor far, for mor og for mig der lå til grund. Jeg blev ikke fremstillet i kirken, fordi jeg var så stor.

 

Om mors og fars bryllup; Frimenigheden kunne ikke vie med legal gyldighed, så derfor blev far og mor viet på (rådhuset) kommunekontoret i Vedsted / Birkelse. Pastor Anker Olsen (Olesen) viede dem, vi havde et billede hængende af ham på væggen derhjemme. Han var frimenighedspræst, men boede ikke selv i Birkelse.

Billeder
Søndagstur 1942

Niels Otto Madsen, Aase S Madsen (med hvid hat), Gerda S Madsen og Erling Madsen klar til en tur i familiens pæne vogn. Billedet taget ca. 1942
 
Registeringer Familieoversigt
   
Kilde:Slægtstavle for fam. Skovmand
Stilling: Lærer
Brande
Født: 4 mar 1930 Søndermarken, Varde, Ribe Amt
Kilde: Slægtstavle for fam. Skovmand
Døbt: 23 mar 1930 Hjemmet, Søndermarken, Varde, Ribe Amt
Kilde: Slægtstavle for fam. Skovmand
Konfirmeret: 1 okt 1944 Sct. Jacobi Kirke, Varde Købstad, Ribe Amt
Død: 1 nov 2022 92 År
Østerbro, København
Begravet: 15 nov 2022 Taksigelseskirken, Østerbro, København