Verner Kristian Juhl |
ID: 416 |
|
Noter |
Verner blev oprindelig uddannet som konditor og arbejdede bl.a. på Saksilhus. Derefter forsøgte han sig som selvstændig bager/konditor i udkanten af Kolding (nær Geografisk Have). Senere fik han arbejde ved konfektionsfabrikken Nordchokolad. I en periode var han også ansat som kok på den amerikanske Thulebase på Grønland. Fra tiden på Saksilhus stammer familiens bolleopskrift - kaldet "Verners boller". Opskriften lyder som følger: "Verners boller (40 stk)"
|
|
½ liter lunkent vand (ca. 25 grader) 1 pk gær (50 gr) 2 æg 100 gr sukker ½ teske salt 1 dl olie (eller 150 gram rørt smør) 1 kg mel.Miks æg, gær, sukker, vand, salt og olie. Rør op i melet og ælt dejen. Lad hvile i 30 minutter. Slå den ned og lav bollerne. Lad dem hæve videre i 30 minutter. Dejen skal være let og gerne lidt klistret. - Sæt dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 15 minutter. Bollerne skal ikke pensles. Bollerne holder sig typisk friske i 3-4 dage. |
|
|
|
|
|
Registeringer |
|
|
Familieoversigt |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|